Има ли прокуратура, за да се намеси с арести в Столична община и правителство?

Поредната схема с общински имоти при кмет на София Бойко Борисов

Някакъв от Столична община заяви, че цял квартал бил извън регулация, обаче хората, живеещи там, не можели да си стигнат до блоковете?!?! Ми… кой е за арест сега?! Този жилищен комплекс бе изграден по времето, когато първият партиен и държавен ръководител беше само кмет! И изобщо, как така се строи извън регулация в София до Симеоновския лифт?! Има ли прокуратура изобщо, за да се намеси с мощни арести в Столична община и в правителството! Така коментира Валери Тарандов поредното безобразие, на което станахме свидетели днес.

Докато всички медии се спотайваха, само два сайта и една телевизия отразиха случващото се в баровския комплекс от затворен тип в „Симеоново“ – „Витоша парк“. Последствие новината се разнесе светкавично из централните новинарски емисии на телевизиите, но най-важното беше спестено на зрителите.

Още по темата: Фирма на ПИБ държи като заложинци хиляди семейства в полите на Витоша

Всъщност за въпросния жилищен комплекс в София, както и за десетки други, са издадени разрешителни за строеж, но в зони, които са извън регулация. Разписани са от печално известния архитект Петър Диков, при кмет на Столична община – Бойко Борисов. В имотния регистър липсва информация кой и как е продал терена, на който е построен „Витоша парк“.

Още по темата: Петър Диков отговорен за огромен брой проблеми на София

До този момент няма реакция и от опозицията в парламента, за да поиска отпадане на давностния срок за всички престъпления на прехода, след като управляващата партия толкова много иска да разследва приватизацията. Или поне да потърси обяснения на премиера – и за действията му като кмет на Столична община. А за прокуратурата знаем, имената Борисов и Пеевски са табу.