Истинският лидер – в трудни времена е отпред, а не отзад, като следва линията на най-малкото съпротивление

Ilian Vassilev

Някой изненадан?! България ври и кипи, а смелият Вожд Борисов се потопи, сниши, изчезна от медийния екран. Както винаги досега, когато стане трудно.
Докато имаше медийна слава около европредседателството, беше като Фигаро – тук и там и навсякъде. Стана трудно, появи се зараза, убиват животни, Босия протестира и е на Прага, публикуват филми, приемат лобистки закони – и Той изчезна.
По това се познава истинския лидер – в трудни времена е отпред, а не отзад, като следва линията на най-малкото съпротивление.
Съпоставете с президента на Хърватска – да не говорим за естетическата страна – там сравнението е трагично, но да кажем Божа работа. Тя се държи като обикновен човек, усмихва се говори седем езика, показа класа в дипломацията с президента Макрон, стои на дъжд без да се оплаква, не ползва специални луксове и НСО-тип памперси.
Борисов ли ви е представата за ваш лидер, който твърди че няма алтернатива?
Не че другите са по-стока – вижте и Радев – намеси се по заразата и масовите убийства на животни – обтекаемо и без гръбнак, да не говорим за Босия – по-голям абсурд трудно можем да си представим. Както се казва, да беше мълчал, по-малка беда щеше да нанесе.
Изводът е – не разчитайте нито на премиер, нито на президент в трудни мигове. Оправяйте се сами.

Фейсбук