И ООН ни джендъроса, притискат ни за Истанбулската конвенция

 Специалният докладчик на ООН по въпросите на насилието над жени Дубравка Симонович настоява бат Бойко и ГЕРБерастите да ратифицират набързо Истанбулската конвенция

ООН започна да ни джендъросва. Очаквано специалният докладчик на ООН по въпросите на насилието над жени Дубравка Симонович, която е на посещение у нас заговори за джендърите и Истанбулската конвенция. Тя настоява бързо да бъде ратифицирана, защото имало насилие над жени. Само не става ясно, защо и в страните, които отдавна са я ратифицирали често бъркат нежния пол с боксовата круша.
Според ООН в България се забелязва безразличие към насилието над жени и домашното насилие, включително и заради дупки в законодателството, съобщава телевизия Bulgaria ON AIR.
„Призовавам правителството, медиите, народните представители, неправителствения сектор да се ангажират в конструктивен диалог и да намерят правилния превод на термина „джендър“ в контекста на насилието, базирано на пола и домашното насилие, за да се възобнови процеса по ратификация на Истанбулската конвенция!“, каза Симонович.
Естествено Бойко и джендърите от елита не смеят да обелят и дума. Предизборно не щат да си слагат таралеж в гащите. Вече достатъчно загубиха покрай необмислените си действия, за да тръгнат отново да се излагат с конвенцията за третия пол. Според социологическите проучвания, заради които пропадна ратификацията на конвенцията, българинът е твърдо против приемането й.