Какво „работят“ кмет на ГЕРБ и съветник на ДПС в неработен ден и КОЙ желае смъртта на журналиста Стоян Тончев?

Безспорно публикацията на АВАНТАЖ: Кой от Поморие се намира в гръцки арест за наркотици? разтърси не само град Поморие и местната власт, но и службите в България. Вместо българските служби, обаче, да се концентрират върху работата си и информацията, която им е подадена и поискана официално от чужди служби, а именно – КОЙ е изпратил Дойчо Дойчев в Гърция и за какво се намира в ареста, те са силно заинтригувани откъде журналистът от Поморие Стоян Тончев е получил информация, че Дойчо Дойчев е арестуван в Гърция.
Всъщност раздвижването на пластовете в черноморския град предизвика и смущение в местната власт. В съботния ден на 17.02.2018 г. преди обед общинският съветник на Поморие от ДПС – Христо Широков, видимо притеснен, започва да се върти около сградата на Община Поморие. Повече от ясно е, че чака някой. След близо час се появява кметът на община Поморие от ГЕРБ Иван Алексиев. Когато Алексиев пристига пред сградата на Община Поморие, Христо Широков се запътва към него и заедно влизат в зданието. Срещата им продължава часове.

Какво си говорят кмет от управляващата партия ГЕРБ и съветник от уж опозицията ДПС в неработен ден?
Има ли връзка срещата им с предстоящото дело (на 26.02.2018 г. в Районен съд – Поморие) за опита Стоян Тончев да бъде убит по особено жесток начин вечерта на 14.02.2016 г.?
Разговаряли ли са кмет и общински съветник на тема, свързана с публикацията на АВАНТАЖ, в която се разкрива ареста в Гърция на помориеца Дойчо Дойчев?
Среща ли ли са се Христо Широков и Иван Алексиев два пъти в Лондон?

Иван Алексиев - кмет на община Поморие от ГЕРБ
Иван Алексиев – кмет на община Поморие от ГЕРБ
Христо Широков - общински съветник на Поморие от ДПС
Христо Широков – общински съветник на Поморие от ДПС

Междувременно, дни преди високопарната среща на кмет и съветник и след публикацията на АВАНТАЖ за наркотрафик към Гърция, Стоян Тончев получава информация от лица, че се подготвя убийството му заради публикацията в АВАНТАЖ, от страх и незнание – с каква информация разполага Стоян Тончев и докъде може да стигне, както и заради притеснения от предстоящото дело за покушението над Тончев, а именно защото Тончев е разбрал кои са поръчителите и физическите извършители на покушението над него преди 2 години. Лицата, които се свързват с Тончев са преки очевидци и свидетели на разговор, в който се споменава, че Тончев трябва да бъде елиминиран. Свързват се с него от безпокойство за здравето и живота му и са готови да свидетелстват в съда.

Преди тези ситуации, вечерта на 14.02.2018 г. съпругата на общинския съветник от ДПС Христо Широков – Ева Горговска, се свързва с Тончев по месинджъра на социалната мрежа „Инстаграм“. Уж спокойно тя започва да му обяснява, че не трябва да пише повече за съпруга й, защото (цитираме Горговска, която визира Христо Широков): „Нали знаеш КОЙ е ТОЙ?“

След обсъждане в Община Поморие през януари месец между кмета Иван Алексиев, общински съветници и граждани, във връзка с изграждането на хотел на брега на морето под паметника Яворов, на която присъстват Стоян Тончев и Христо Широков и на която се обсъжда също и побоят над Тончев през 2016 г., Христо Широков вижда на улицата лелята на Стоян Тончев. Обяснява й, че не може да засече племенника й, за да му каже, че не стои той зад поръчката Тончев да бъде размазан от бой преди 2 г., като й казва в прав текст Тончев да не пише за него.

Защо Широков, без да е обвиняем, дава обяснения, че не е поръчител? Защо заявява пред лелята на Тончев, че не го е виждал, като са се видели в сградата на Община Поморие преди дни? Защо Тончев трябва да спре да пише и от какво се страхува местната власт?

Официално: Дойчо Дойчев е задържан в Гърция за наркотрафик от България към Гърция. Изпратено е писмо от Гърция до МВнР на България.

Важно е да бъде разплетено КОЙ стои зад него (Дойчо Дойчев) и дали е ТОЙ? А също така КОЙ с големи финансови възможности от Поморие финансира трафика?

Ако Дойчо Дойчев е задържан в Гърция с 5 килограма кокаин, само тази пратка възлиза на над 2 милиона лева.

Днес Стоян Тончев е подал сигнал в МВР, след получената информация, че животът и здравето му са застрашени.

Публикуваме снимки, които доказват срещата (в почивен ден) между Иван Алексиев и Христо Широков от 17.02.2018 г. в сградата на Община Поморие:

Широков чака Алексиев
Широков чака Алексиев