Какво си пожелаха за Нова година българите

Повечето празнуваха у дома или по улици и площади

Няколко хиляди бургазлии отброиха на площад „Тройката“ в Бургас последните минути на 2018-та и посрещнаха Новата година с кръшни хора́. Поради ниския жизнен стандарт хиляди българи от най-“добрия“ град за живеене предпочетоха да отидат на площада и да нагъват безплатна баница, вдигайки тост с вино на аванта. Романтици и купонджии си пожелаха здраве, а някои и се размечтаха 2019-та да е годината на икономическия възход, за да остане в миналото бедността и мизерията.

На площада в София пък се бяха събрали и много чужденци, избрали да празнуват у нас настъпването на 2019 г., съобщава бТВ.

Хиляди пловдивчани посрещнаха новата 2019 година на площад „Стефан Стамболов“. Заради глоба от три хиляди лева, на площада нямаше пиратки, но съседната улица „Преслав“ бе буквално блокирана от бомбички на пътното платно. Автомобилите бяха принудени да спрат, за да не се стигне до инциденти.

Във Варна над 2000 души посрещнаха 2019-та с концерта на площад „Независимост“. Утвърдени звезди и млади таланти излязоха на впечатляващата триизмерна сцена. Зрелищните илюминации – запазена марка на морската столица, продължиха над 10 минути.

В Стара Загора на площада свири Иво Папазов – Ибряма. А първите минути от новата 2019-та бяха посрещнати с впечатляваща заря и хора́.

В Русе посрещнаха новата година с пищна заря и изпълнения на рокаджиите от Б.Т.Р. Площадът бе изпълнен с хиляди хора, дошли да гръмнат шампанско и да се хванат на голямото хоро минути след полунощ. Най-честите пожелания за 2019-та бяха за здраве.