Как извират благата за герберите в „Апартаментгейт“

Примерът на Ботев ги води …

Бизнесменът Георги Шапков спечелил обществени поръчки за над 20 млн. лева и зарадван от министър Владислав Горанов с 6,4 млн. лв. поръчка за обзавеждане на държавната администрация е поел ангажимента да докара апартамента с асансьора на Цветан Цветанов от шапкловка до супер лукс, наистина е направил евроремонт, както се похвалил сам пред други ГЕРБери. Партньорите в походите по стъпките на Ботев си помагат и по ремонта на апартамента на Цецоу в Летера …

Това показват търсачките на Биволъ …

Към описаните от 19 минути 250 000 евро – половин милион лева, колкото е цената на работата и обзавеждането, трябвало обаче да се добавят 96 000 лв. Ще попитате за какво?
Ами Цветанов от село Шума, Софийско, трябвало да има телевизор във всяка стая. 6 стаи – 6 телевизора.
Само на огромната тераса от 130 квадратни метра, във ВИП асансьора и в антрето от 37 квадрата за този специален елеватор, а също в двата гаража с обща площ 43 квадрата, които са му бонус към платеното само за жилищната площ – по 627 евро на квадрат, не поискал.
При това не си мислете, че телевизорите са прости. Предвид елитността на сградата Летера, на собственото си положение и усета му към супер лукса, похвален от самата архитект Весела Мирянова – собственичка на построилата зданието фирма Артекс, Цветанов искал последна дума на техниката. Така били хвърлени 96 000 лв. за 6 ултра хипер мега плазми.
Сами разбирате, че друг шанс не е имало: както Цветанов призна, а ние му вярваме, доплащането на 100 000 лв. със заеми и спестявания, към разменените от него с Артекс 2 апартамента на ул. Елемаг, са го оставили на червено.
Вълнуваме се как ли се плаща парно на 239,9 кв.м при такава огромна обикаляща ги тераса от 130 кв.м – сама по себе си с големина на 4-стайно жилище пишат колегите от 19 минути- 19min.bg/news/8/112195.html

Интересно дали Цецоу се е бръкнал да плати тези около 600 000 за ремонтите лукс ?!

Ето и друга любопитна информация, която показва как извират парите за герберите от „Апартаментгейт“

1 597 000 лв. за ВиК в родното на еврокомисаря Мария Габриел Хаджидимово е най-хитовата от десетките обществени поръчки на бизнесмена Георги Шапков – Шапката, който безплатно ремонтира прословутия нов апартамент на Цветан Цветанов на ул. Латинка. Сигурно е случайно, че негов партньор по саниране – фирмата Бигла 3, пък е осигурила на тройно по-ниска от пазарната цена апартамент за брата на водачката на листата на ГЕРБ за евровота, както ще четете в съседство!
В избирателния район, където замът на Борисов винаги води листата на ГЕРБ, Шапката е взел и 1 500 000 лв. без ДДС, което прави крайна цена от 1,8 млн.лв., за 172 „защитени жилища” в новите общински блокове в благоевградския квартал Освобождение. Това е ромската махала на областния център.
После вицепремиерът Каракачанов да не се чуди кой взема парите, отпускани за ромите, и за резултатите от насочването им, който според него са нула.
Пак Шапката ремонтира, обзавежда, снабдява с канцеларски материали и какво ли не още Югозападния университет – известен като университета на СИК, държавен и правителствено финансиран.
Шапката, в чийто хотел и кръчма „Шапковата кръчма“ в Делчево редовно наминава Цветанов, та и събира там на тайни срещи актива на управляващата партия, с фирмата си Престиж бизнес 93 ударно печели и поръчки от хазната за саниране.

Шапката работи по саниране още в Благоевград, Дупница, Враца, даже и по административна сграда във Велинград за 933 471,52 лв. А, разбира се, най-вече се е развъртял в родния му Гоце Делчев, който е един от най-топлоуплътнените като процент панелки градове в страната.
Ще изброим по суми поръчките на Шапката само в Гоце Делчев и само за строителство и обзавеждане (не е производител на мебели): 160 000 лв., 390 000 лв., 727 480 лв., 71 000 лв., 270 384 лв., 143 000 лв. или общо над 3 милиона лева, което е значителна част от целия бюджет на общината – коя за какво е вижте на страницата на колегите от Вяра.
Но не мислете, че човекът е само на плюс. Неотдавна местните медии информираха, че 42 машини за копаене на криптовалути на стойност над 200 000 евро са откраднати от склад на Гоце Делчев Табак, където шеф на съвета на директорите е отново Шапката.
Сума, която е колкото да се доведе от шпакловка до състояние за живот в луксозно изпълнение апартамент 239,9 кв.м като на Цветанов на ул. Латинка.

Началството на борда на тютюневия монопол обаче не е най-престижната  длъжност на Георги Шапков. В дописките на медиите от долината на Струма по повод сътрудниците на народните представители от Благоевградския район на старта на този парламент, Шапката се оказа съветник по сигурността на депутат от ГЕРБ. Той после се опита да отрече незлобливите справочни данни, всуе.

Интересно е да научим и как финансовият министър Горанов и Агенцията по вписванията – тогава под крилото на Цецка Цачева, се обърнаха със специални покани към Шапката – без да има производство или хипермаркет за мебели, да им обзавежда администрациите с меки гарнитури, както сочат документите от Агенцията за обществени поръчки.
Може пък Цецоу да е станал стандарт за герберите на лукс и евтини жилища и ремонти … Кой да ти каже …

Авантаж по 19 минути