„Канарчетата“ с нов триумф в Бургас, разгромиха Бейтар

След седмица на стадион „Лазур“ пловдивският тим ще посрещне португалския Маритимо

Пловдивските „канарчета“ отстраниха Бейтар (Йерусалим) във втория кръг на Лига Европа, след като победиха с 4:0. Двубоят се игра на стадион „Лазур“ в Бургас.

Футболистите на „Ботев“ доказаха на футболните спецове, които предвиждаха лесна победа за израелския тим, че не бива да бъдат подценявани. Още в десетата минута Пламен Димов опъна мрежата зад Клайман след центриране от ъглов удар, а в 32-ата минута Фернандо Виана уби интригата, след като удвои резултата.

Две минути след началото на второто полувреме Балтанов отбеляза нов гол. Бившият футболист на Левски прати коженото кълбо във вратата на Бейтар, след като Неделев нацели гредата от пряк-свободен удар.

Резервата Фелипе Бризола бе безпощаден към тима от Йерусалим. В самия край на срещата той опъна мрежата зад Клайман за четвърти път.

След седмица на стадион „Лазур“ пловдивският тим ще посрещне португалския Маритимо. Българският отбор отново е сочен за аутсайдер, но феновете се надяват полетът на „канарчетата“ към групите на Лига Европа да продължи.