Канят Босия в болница след 21 дни глад, патриоти подкрепят стачника

Бунтарят, който стачкува срещу министър Московки и продажбата на шофьорски книжки, преряза заграждение пред парламента, а Караянчева му извика линейка

Митинг в моя подкрепа ще се проведе утре от 18:30 часа пред Министерския съвет. Това съобщи в блога си Николай Колев-Босия, който преди 21 дни обяви гладна стачка.

„Днес отново се завлякох от НДК до НС. С мен бяха десетина мои приятели и съмишленици. Оказа се, че противозаконното ограждение с лента е възстановена, въпреки, че съобщих, че е противозаконно. Затова извадих предварително приготвената ножица и го срязах. Не последва нищо“, разказва гладуващият писател.

„Изненадващо на служебния вход спря линейка на „Правителствена болница“. От нея слязоха д-р Стоянов и сестра Енчева. Дойдоха при мен, за да ми измерят показателите. По-късно разбрах, че е пратена по искане на „загриженото“ за мен лице Караянчева (б.а. шефката на парламента). Подозирам, че го е направила, тайно надявайки се, че съм симулант. Оказа се, че не съм“, добавя Босия.

„Показателите ми се оказаха лоши и ме приканиха да ме заведат в болницата на стационарно лечение. Категорично им отказах. След това внесох искане до министъра-престъпник Московски и сигнал до посолството на ФРГ. Прибрах се в къщи, където дойдоха от Евроком и ми направиха пространно интервю. Сега най-после ще прилегна, за да си почина малко и да събера сили“, споделя стачникът.

„Днес се навършват три седмици от гладната ми стачка. Привидно нищо особено не се случва. Но в същото време протичат дълбоки и невидими процеси, които много скоро ще се покажат на светло. Това, че двете обществени медии мълчат, просто ги дезавуира като антиобществени и именно те ще са безкрайно изненадани съвсем скоро. Мълчанието показва неистов, панически страх. Не говоря за частните БТВ, НТВ и вестниците. Те са частни и защитават определени интереси“, добавя бунтарят в блога си.

„Днес кръвното ми е 119/69. Пулс-95. Тежа71,2 кг. Вчера си осигурих инвалиден стол. Това е за времето, когато няма да мога да ходя дълго. Засега смятам, че ще се справя с ходенето от НДК до НС. Сънувам странни сънища. Каквото и да стане, се формулира с една дума, която наум подреждам в някаква странна кръстословица. И кръстословицата винаги се получава. Цяла и завършена“, споделя Босия.

„Бомбата с миналото на престъпника Борисов гръмна. Сега ще започне поединичното и групово отричане от него. Моделът ГЕРБ приключи. Комай това се отнася и до другите парламентарно представени глутници. Въпрос на време. Искам да кажа най-близко време.

Очаквайте тази седмица неочаквани неща и бъдете готови да ги подкрепите! Помощ ще има и от българите извън България“, добавя Николай Колев.

Вчера той заплаши транспортния министър Ивайло Московски със съд.

Пред 21 дни Николай Колев-Босия започна безсрочна гладна стачка заради грубото нарушаване на законите и Конституцията от депутатите, които допуснаха възстановяването на схемата за продажба на шофьорски книжки от служителите на изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ при МТИТС.

„Всички служители и ръководството на Агенцията, които бяха задържани и обвинени под натиска на някои европейски държави-членки на ЕС, бяха тихомълком освободени и възстановени на работа. По този начин схемата за продажба на шофьорски книжки беше възстановена и ежедневно се продават десетки книжки на неграмотни и неумели български граждани и дори на ислямисти, които отиват в богатите европейски държави и са потенциални терористи“, написа Босия в декларацията си до президента Румен Радев.

„Всичко това става пред очите на криминално проявения министър Ивайло Московски и неговия началник-премиерът с престъпно минало и настояще Борисов. По тази причина на 4 април т.г. внесох писмо до председателя на Народното събрани с настоятелно искане да бъда приет, заедно с двама служители на ИА „АА“, за да покажа документи и факти за създадената ОПГ в Агенцията и извършването на тежки корупционни схеми, вследствие на което се избиват хиляди български граждани годишно, а десетки хиляди са ранени и осакатени“, пише в декларацията на стачкуващия писател.

„По Конституция България е парламентарна република и именно българският парламент може и трябва да вземе незабавно отношение по този изключително тежък и убийствен проблем. Отговор не получих и според текста на писмото след изтичане на срока започнах да замервам депутатите с домати и яйца. Въпреки това не бях поканен на среща и депутатите, ведно с ръководството, Станаха съучастници в корупцията и избиването на български граждани“, добавя Босия.

„С тази декларация ви напомням, че вие сте държавен глава и имате достатъчно възможности да съберете действащите политици и да им напомните, че са дали клетва, в която се казва, че с всички свои действия и решения ще работят за интересите на народа. Можете да съберете и неправителствените организации и да организирате с тях една постоянно действаща „Кръгла маса“, на която да се поставят всички сериозни национални и регионални проблеми и да се предложат разумни и ефективни решения“, пише още в протестната декларация.

Можете като начало да поканите и мен с двамата ми съмишленици от Агенцията, за да разберете в подробности как действа ОПГ, добавя блогърът.

„Драги сънародници, обръщам се и към вас да вземете отношение по този проблем, както и по останалите проблеми като проблемът с децата с увреждания, лошото здравеопазване, корупцията на национално и общинско ниво, качеството на храните, пенсиите на пенсионерите и др. и др. Ако всички ние не преминем към активни протестни действия, никой няма да дойде и да свърши това! С бездействие не се решава нито един проблем, запомнете това!“, призова Босия в протестната си декларация преди да започне гладната си стачка.