Каракачанов имитирал Бойко, Бареков го топи, че от страх се скрил в миша дупка

Защо прокуратурата продължава да опъва чадър над агента от ДС Каракачанов, пита евродепататът

Една от най-важните теми за евроизборите ще бъде схемата на ВМРО и Каракачанов за продажба на български паспорти, прогнозира евродепутатът Николай Бареков.

„Заради наличието на депутат от ВМРО в Европарламента тази тема скандализира всички ПГ в него. Продажбата на европейско гражданство за граждани от трети страни е огромно престъпление и според европейското законодателство и според българската Конституция“, сподели той във Фейсбук.

„Правителството на Бойко Борисов трябва завинаги да се прости с лъжите си за приемането ни в Шенген. Странно е поведението на вицето Каракачанов, което от страх се скри в миша дупка и влезе в болница по примера на шефа си. Какъв войвода може да е един страхливец, който търгува с българщината?“, пита евродепутатът.

„Самият Каракачанов 2001 година като депутат от ОДС е внесъл поправката за отпадане на изискването да се знае български език при кандидатстване за гражданство. Така евентуалният фалшив и доказан само с бележка от ДАБЧ/ВМРО “български произход” без знаенето на български език (абсурд!) става вратичка в полето ВМРО да създаде схема за даване на лицензи на граждани с небългарски произход срещу заплащане“, коментира той.

„Схемата според Катя Матева е действала, откакто ВМРО взима преди години на “концесия” ДАБЧ, дадена и от ГЕРБ. Арестуваният шеф Хараламбиев е бил там само от една година като бушон на Каракачанов. ВМРО е хазяин на улица “Пиротска” номер 5 на всички посреднически фирми, които са търгували с българското гражданство. Лесно доказуемо. Самите имоти на ВМРО доскоро бяха вкарани в частна фондация на името на вицепремиера. Защо прокуратурата продължава да опъва чадър над агента от ДС Каракачанов?“, пита Баревков.