Каракачанов си загуби „синята каска”?

Военният министър не ще да играе ролята на съдия в споровете на „Обединени патриоти”, а Бареков го обвини, че се спотайва, за да запази мекото си министерско кресло

Повече няма да играя ролята на „синя каска”. Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов пред камерата на бТВ.

„Година и половина се правих на „синя каска”, опитвам се да балансирам между настроенията. Губим много време, вместо да се занимаваме с нещата, които сме заложили в Програмата – по темата с нелегалната миграция, битовата престъпност, демографската криза. Стига толкова, ако работим да работим. Аз не съм влязъл в политиката, за да бъда съдия, повече няма да играя ролята на „синя каска”, коментира Каракачанов.

Каракачанов допълни, че всички очакват от него да разреши конфликта в правителството, свързан с поисканата оставка на коалиционния му партньор Валери Симеонов.

„Всички ме сочат мен и казват „от Каракачанов зависи”, ще говоря с моите колеги. ВМРО е имало два пъти шанс да сваля правителство. Единият път е било на 9 юни 1923г., тогава го свалихме. Сега е друга ситуацията, правителството не трябва да пада”, посочи вицепремиерът.

„Тест за ВМРО и Каракачанов върви в момента. Дали стават за консерватори. Не само мълчат за оставката на ортака им Симеонов, но и пратиха Джамбазки в лайната да му адвокатства в Панорама срещу майките и болните деца. Защо Каракачанов мълчи като пукал? Гузен е? От страх да не си загуби мекото министерско кресло преди сделката със самолетите? Или и двете!“, коментира във Фейсбук евродепутатът Николай Бареков.

„Не чакайте пълният войвода да направи своя избор за или против оставката на Симеонов. Той вече го направи с нелепото си ослушване и позорното си мълчание, със заешкото си сърчице. Със сигурност избирателите на НФСБ и ВМРО се стопиха като ланския сняг и аз не виждам смисъл въобще да ги смятаме за политически сили“, добави евродепутатът.

Сещате ли се за майка, която би гласувала за Симеонов или Каракачанов, попита той.

„Аз не се сещам. НФСБ се самоизключи от бъдещия консервативен съюз, който правим, ВМРО върви по техните стъпки“, коментира Бареков.