Кастрят партийната субсидия!? Ами кой ще гласува тогава?

Вкарваме закон за 1 лев субсидия, каза вождът на ГЕРБ Бойко Борисов. Ако и ГЕРБавите депутати мислят като него, ще стане чудо – никой няма да гласува

Взехме решение на МС, издадохме постановление, входирахме го в парламента, сутринта се събрах с групата, за да го защитят. Вкарваме закон за 1 лев субсидия. Да видим как ще се оправят партиите. Това каза премиерът Бойко Борисов Нова телевизия в Народното събрание.
„Няма да търпя повече върху ГЕРБ да се упражнява който и да е. Това влиза в парламента, надявам се всички да го подкрепят. Парите, които ще се спестят, ще се дадат за строителството на детски градини и ясли”, заяви Борисов.
Намаляването на партийните субсидии на 1 лев на глас означава 11 пъти по-малко отколкото е по закон и 13 пъти по-малко от това, което партиите са взимали през последните години.
Ако партийната субсидия стане по 1 лев за глас, политиците няма да имат средства да мотивират хората в гетата да гласуват за тях. Тогава ще стане чудо – никой няма да гласува и ще трябва да се направят истински реформи, за да си върнат ГЕРБавите и останалите политици доверието на народа.
Затова идеята на премиера за 1 лев партийна субсидия едва ли ще се приеме от депутатите.