Кметът на Несебър ще празнува победата си над Шайката в ареста?

 Задържаните кандидати за кмет и общински съветници ще останат зад решетките до 72 часа, след което ще бъдат изправени пред съда за купуване на гласове, каза Цацаров

Кандидатите за кметове на Несебър и Свети Влас Николай Димитров, Атанас Япаджиев и тримата общински съветници, които бяха задържани, ще бъдат конвоирани до Столичното следствие днес. Това съобщи министърът на вътрешните работи Младен Маринов.
Те са задържани след акция срещу купуване на гласове.
„Това е намеса във вота. След изборите да има проверки. Защо сега?“, попита пред камерите кметът на Несебър Николай Димитров. Отговорът е ясен на всички. След изборите ще е късно. Тогава вече няма да има полза от използването на държавните служби като бухалки. Важно е симпатизантите на градоначалника да бъдат демотивирани, за да има шанс кандидатът на Шайката да седне на стола му.
Главният прокурор Сотир Цацаров пък каза пред Нова телевизия, че обвиненията срещу задържаните край морето са за купуване на гласове.
„Задържането е след разрешение на Централната избирателна комисия. Всички тези действия не заличават качеството на кандидатите като такива. В крайна сметка това е нашият отговор на купуването на гласове. Разрешението за задържане позволява да ги задържим до 72 ч. и да ги изправим пред съд. Може би в четвъртък от Специализираната прокуратура ще дадат брифинг. Не се знае още какви ще са обвиненията на петимата задържани и дали ще се наложи ново искане за снемане на имунитети срещу други кандидати“, добави той.
Арестът на опозиционни политици и независими кандидати най-вероятно ще се отрази неблагоприятно на резултата на съперниците им. Може би кметът на Несебър ще бъде лишен от правото да гласува за себе си, но пък това няма да му попречи да празнува в неделя вечер поредната си победа над Шайката в ареста.