Кой печели вота? ГЕРБ : БСП = 5:5

Опозиционната партия БСП, която уж загуби вота за Европейски парламент ще има толкова депутати, колкото и управляващата ГЕРБ, която уж е победител в изборите

17-те мандата от България за новия Европейски парламент вече са разпределени. Страната ни ще има в Брюксел представители от: ГЕРБ, СДС, БСП, ДПС, ВМРО-БНД и Демократична България.
Оказва се, че и победителите от управляващата партия ГЕРБ и уж победените от опозиционната БСП ще имат равен брой евродепутат – 5, тъй като шестия в ГЕРБадийската листа е Александър Йорданов от СДС.
Имената на новите евродепутати все още не са обявени официално, но най-вероятно за Брюксел ще заминат Мария Габриел, Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Ева Майдел, Асим Адемов от ГЕРБ, Александър Йорданов от СДС, а от БСП: Елена Йончева, Сергей Станишев, Петър Витанов, Цветелина Пенкова и Иво Христов, Илхан Кючюк, Искра Михайлова и Атидже Алиева от ДПС, Ангел Джамбазки и Андрей Слабаков от ВМРО, а „Демократична България“ ще бъде представена в Европарламента от Радан Кънев, съобщава бТВ.
Възниква въпроса кой все пак спечели вота, след като едва 33,28% от българите гласуваха на тези избори. Ниската избирателна активност е като тежък шамар върху бузите на тези, които ни управляват. Всички очакваха опозицията да обере протестният вот след ужасните скандали, но българите се отвратиха от политиката и наказаха партиите като не гласуваха. 70% от българите предпочетоха да не се месят в битката за Европа и да наблюдават от малкия екран как задружно хората в гетата се редят на опашки, за да определят бъдещето на България. Равнодушието ще ни струва скъпо. Това ще го усетим скоро с новите цени на тока и парното. Да им е честита победата на „победителите“!