Кой получава Пирин като подарък от правителството

Отвореното писмо е изпратено до председателя на парламента Цвета Караянчева, президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов

Повод за питането е интервю от тази сутрин по „Нова телевизия“, в което адвокатът на „Юлен“ – концесионера на ски зона Банско, Петър Петров заяви, че кипърският гражданин Георгиус Георгиу е само номинален собственик на концесионера, но всички компетентни държавни институции знаят кой е реалният собственик.

 „Това дружество е единственото, което е получило право на управление и строителство в изключителна държавна собственост – Национален парк „Пирин“, и смятаме, че българското общество трябва да знае кой е нейният истински собственик“, посочват в писмото си еколозите.

По думите им решението за промяна на плана за управление всява разединение в обществото и смятаме за правилно да се знае чии интереси стоят зад това решение.

Според съпредседателите на „Зелените“ Зарица Георгиева и Владислав Панев е редно общество да знае „кой получава Пирин като подарък от правителството“.