Корнелия изкара ГЕРБ многоглава ламя, нямало спасение от Цветановците

Борисов реже едната глава, идва другият Цветанов и моделът продължава, коментира Корнелия Нинова. Излиза, че от Цветановците и от ГЕРБ спасение няма

ГЕРБ прилича на многоглава ламя, а златната ябълка – на луксозен апартамент, придобит на занижена цена.
Дори Цветан Цветанов да си отиде заради АпартаментГейт, ще дойде друг Цветанов и моделът продължава, коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова пред bTV.
„Единият си отива, Борисов реже едната глава, идва другият, моделът продължава, посочи тя. „Главата на този модел, мозъкът на този модел е Бойко Борисов. Докато той управлява държавата, няма как нещо да бъде променено“, допълни Нинова.
Няма как Бойко Борисов да реши проблема, защото „Апартамент гейт“ е следствие, а не причина. Проблемът е в изградения модел на управление през тези 10 години, каза още лидерът на БСП.
„Бойко Борисов казва, че е създал ГЕРБ, за да се бори с корупцията. След 10 години управление корупцията му пребори партията“, заяви Нинова.
След поредната оставка на представител на властта заради „Апартамент гейт” – зам.-министърът на енергетиката Красимир Първанов, основните въпроси са каква ще е съдбата на Цветан Цветанов след скандала и как ще се крепи парламентарното единство и кворумa.
В ГЕРБ се очакват две събития – събирането на изпълнителната комисия, което поне за момента се очаква да е в четвъртък, и пленарното заседание утре. На него ще стане ясно – може ли управляващата партия да събере кворум и без усилията на Цветан Цветанов.
Прогнозата е, че това ще е много трудно. Опозицията пък заяви днес, че няма да влезе в залата дори за гласуването на оставката на Цецка Цачева като министър и при евентуално освобождаване на Цветанов от парламента.
Политическият шок сред управляващото мнозинство е факт, признават дори коалиционните партньори. Според тях развръзката с Цветан Цветанов тепърва предстои.
„Когато загинал Сталин, си мислели, че няма да изгрее слънцето, пък то изгряло. Но при всички случаи ще бъде много трудно, ако се стигне до едно такова решение, защото той ръководи страната, организацията, избори и всичко. Благодарение на него се осъществява кворума в момента”, каза Емил Димитров – Ревизоро.