КПКОНПИ ще бори корупцията в детските градини с песнички… Абсурд!

Ако държавата не пресече корупцията и не накаже виновните, няма как да разчита че децата ще съхранят ценностите, възпитавани в детската градина, коментира Румяна Ченалова

КПКОНПИ ще бори корупцията в детските градини с песнички… За това са нужни присъди и безкомпромисен контрол, коментира във Фейсбук бившата съдийка Румяна Ченалова.

„Възпитаването в истински ценности е изключително важно, но трябва да започне с любовта към Родината, българският род и семейство, с уважението към традициите и християнските ценности. Те са разбираеми в детската градина“, изтъкна бившата съдийка.

„Ефектът е пряко свързан с ценностите в семейството и средата, която избираме. Ако държавата не пресече корупцията по познатия законов ред, не накаже виновните и не създаде контрол по спазването на правилата, няма как да разчита че след 6-тата година децата ще съхранят ценностите, възпитавани в детската градина. Законът е един и трябва да се прилага еднакво спрямо всички“, подчерта тя.

„Думите са велика сила. Те създават образи в човешкото съзнание, които бързо рухват, когато в него се настанят реалните образи, които виждаме всеки ден. Колкото и да повтарям че е мрак, ти виждаш светлината и вярваш на очите си. Така че, вместо да мъдрува, КПКОНПИ, а и прокуратурата да се заемат със своите задължения, ако въобще мислят да борят корупцията“, добавя Ченалова.