Лекуват трима с коронавирус в Бургас, карнобатлия е заразен с COVID-19

Последният доказан случай на заразен с коронавирус е от Карнобат. Извършва се крайна дезинфекция на медицинския център, съобщи шефът на РЗИ Бургас Георги Паздеров

Трима пациенти с доказан коронавирус, са настанени за лечение в Инфекциозно отделение на бургаската болница. Състоянието им е стабилно. Това каза на брифинг шефът на УМБАЛ Бургас д-р Бойко Миразчийски.
Той уточни, че на двама от пациентите са направени снимки вчера и се е оказало, че нямат пневмония. Имат обаче други оплаквания, които съвпадат със симптомите за коронавирус. Доказани е с PCR тест, че са заразени. Единият пациент пък е с двустранна пневмония, но състоянието му се подобрява.
Шефът на РЗИ Бургас Георги Паздеров пък съобщи, че последният доказан случай, за който тази сутрин съобщи началникът на Националния оперативен щаб генерал Венцислав Мутафчийски, е от Карнобат. Там се извършва крайна дезинфекция на медицинския център и на администрацията.
Пациентът е бил последно на работа на 23 март, а в момента е в болнични и всички, които са били контактни с него до 24-ти, са издирени. Издадено им предписание да са под карантина 14 дни. На контактните от първи ред са взети проби. Очакват се резултатите.
Общо 477 българи са с положителни проби за коронавирус досега. Излекувани са 30 души, а починалите са вече 13. За последните три жертви на COVID-19 бе съобщено днес.