Литературни премиери в Бургас

Две литературни премиери ще зарадват четящата публика в Бургас, днес, 25 април 2024 г. Това са книгите „Рицарят на доброто”, посветена на личността и творчеството на незабравимия актьор Апостол Карамитев, и „Възхвала на провинцията”. Автори на първата книга са Олга Маркова и Момчил Карамитев. Втората е последното книжно бижу на драматурга и поет Александър Секулов.

Премиерата на книгата „Рицарят на доброто”  ще се състои от 17:30 часа в зала „Петя Дубарова” на  Културен център „Морско казино“. Публиката ще се срещне лично с авторите Олга Маркова и Момчил Карамитев, синът на легендарния актьор. Те ще разкажат интересни моменти, свързани с творческия процес и за личността на Апостол Карамитев, оставила ярка диря в българското театрално и филмово изкуство.

Благодарение на своята концентрирана образност и неповторима творческа  енергия Александър Секулов вече има своя запазена територия на българската културната сцена. Бургаската премиерата на последното му книжно изкушение „Възхвала на провинцията” ще се състои от 18:30 часа в Центъра за съвременно изкуство и библиотека, залата на етаж 4.

Модератор на срещата ще бъде поетът и журналист Диана Саватева, зам.-кмет ва община Бургас с ресор „Култура и вероизповедания”.