Лъжите лъснаха, язовир Белмекен е празен (ВИДЕО)

Това е поредният източен язовир и за перничани вода няма, коментира Венцислав Игнатов. Той е снимал язовира и от клипа се вижда, че Белмекен е празен. Става страшно за хората в Перник

Животът в Перник свършва. Лъжите на управляващата клика лъснаха. Обещаната вода от язовир Белмекен се оказа, че е поредният блъф. За да отложат временно протестите, управляващите излъгаха хората в миньорския град, че ще им докарат вода от язовир Бемлекен.
Венцислав Игнатов, който е снимал язовира на 25 януари 2020 година, обаче твърди, че той е празен.
„Досега не е имало толкова ниско ниво на язовира. За първи път го виждам така. Откъде перничани ще пият вода? От този гьол, който е останал ли? Лъжите на Бойко Борисов не вървят вече“, коментира Игнатов. Той е публикувал видеоклипа в YouTube канала си „Венцислав Игнатов“.
„Има малка рекичка, която се влива в язовира, но тя е недостатъчна, за да захрани с вода областния град. Снимките, които се показват по телевизията, са фалшиви. Те са от друг период, когато язовирът е бил пълен“, уверява Венцислав Игнатов.
Язовир „Белмекен“ е почти празен в момента, а сняг по околните рилски баири няма, коментира във Фейсбук пък адвокат Емил Василев.
От де ще намерите 300 литра в секунда допълнително за перничани, бе, другари смешници от МРРБ и Столична община, пита юристът.