Момичетата на „Дея Спорт“ се класираха за финала на държавното първенство

Женският отбор на „Дея Спорт“, който през този сезон беше абсолютен дебютант в родния волейболен елит вече има и националка. Елена Коларова, която е централен блокировач, е в разширения списък от 30 имена на селекционера на България Лоренцо Мичели за участие в Лига на нациите (VNL).

Всичките, между които и Елена Коларова, която е продукт на школата на „Дея“ вече са картотекирани. Българките стартират в шестото издание на VNL с турнир в Анталия на 14 май 2024 г.. Нашите ще играят срещу Нидерландия, Италия, Франция и Япония.

Девойките старша възраст на „Дея Спорт“ пък се класираха за финалния турнир от държавното първенство, който ще се проведе от 26 до 30 април 2024 г. в столичната зала „Христо Ботев“. Бургазлийки с треньори Иван Енчев и Антон Петров спечелиха по убедителен начин квалификационния турнир след 3 победи с по 3:0 гейма срещу „Миньор“ – Перник, „Варна ДКС“ и „Хебър“. Домакин беше зала „Младост“.

Ето и осемте отбора, които ще спорят за отличията на финалите в София: „Марица“ – Пловдив, ЦСКА, „Левски“, ЦТВК, „Славия“, „Варна ДКС“, „Локомотив 1929 – Нидо“ и „Дея Спорт“.