Наказват адвокат Хаджигенов заради надпис „Гешев е позор“?

БОЕЦ подкрепи адвокат Николай Хаджигенов с отворено писмо. Изборът на Иван Гешев за главен прокурор е удар срещу демокрацията, обявиха от гражданското движение

Временно изпълняващия административен ръководител и районен прокурор на СРП – Невена Зартова е изпратила сигнал до Висшия адвокатски съвет с искане за налагане на дисциплинарно наказание на адвокат Николай Хаджигенов. Тя настоява юристът да бъде наказан заради надпис на един от пликовете от кантората му с надпис „Гешев е позор“. В негова защита обаче се обявиха активисти от Гражданско движение БОЕЦ.
Публикувам тяхното отворено писмо.

ОТВОРЕНО ПИСМО в подкрепа на адвокат Николай Хаджигенов!

ДАМИ И ГОСПОДА ЧЛЕНОВЕ НА ВИСШИЯ АДВОКАТСКИ СЪВЕТ,
До Вас е изпратен сигнал от временно изпълняващия административен ръководител и районен прокурор на СРП – г-жа Невена Зартова, с искане за налагане на дисциплинарно наказание на адвокат Николай Хаджигенов. В сигнала се твърди, че в СРП са получени документи, поставени в пликове с информация за кантората на адвокат Хаджигенов, като върху всеки един от пликоветее поставен печат с надпис: „Гешев е позор“. От ВАдС се иска да упражните правомощията си и да санкционирате адвокат Хаджигенов заради уронване престижа на адвокатската професия чрез недопустимо (според подателя на сигнала) засягане на независимостта на съдебната власт, вътрешното убеждение на магистратите, както и срещу личното достойнство и професионалното име на Главния прокурор.
Заявяваме, че БОЕЦ подкрепяме изцяло гражданската позиция на адвокат Хаджигенов.
Също като него мислим, че изборът на Иван Стоименов Гешев за главен прокурор е удар срещу демокрацията и гражданското общество, срамно петно за цялата правната общност, за нас гражданите, а и за всички практикуващи юристи.
Апелираме всички достойни негови колеги – адвокати да бъдат съпричастни и също да го подкрепят.
#БОЕЦсрещуМАФИЯТА