Народът: Иде Великден, ще падне ли карантината? Елитът: Да не идва!

С празни площади и пълни от страх души, сме на път да посрещнем пред телевизорите Великден. От щаба за борба с коронавируса обявиха, че пикът на заразата ще е на празника

Най-тъжният Великден ще посрещне човечеството след три седмици. С празни площади и пълни от страх души, хората все по-трудно намират пътя към храма. Страхът от коварния коронавирус е замъглил сякаш разсъдъка им. От сутрин до вечер министри, депутати, генерали и професори повтарят колко страшен е COVID – 19. Бургаският кмет Димитър Николов дори подписа заповед за премахване на пейките, за да не могат възрастните хора да се разхождат из парковете.
Управляващите броят жертвите на страшния коронавирус в ефира, бълват данни за заразени, загрижени за нашето здраве… И настана олелия… като в оня виц за циганина, който казва на старшината от казармата: „Аз, старши, гледам на теб да ти е добре, а на мен – е.ал съм ти май.ата!“.
Папата дори и се помоли пред празния площад „Свети Петър“ за спиране на пандемията от новия коронавирус, а икономисти барабар с управляващия директор на МВФ Кристалина Георгиева започнаха да гадаят какво ни очаква, след като излезем от карантината. Рецесията щяла да глътне спестяванията. Светът е пред още по-голяма рецесия в сравнение с финансовата криза от 2008 година, заяви Кристалина, а Борисов измънка, че имало пари за три месеца. С други думи, ако се емнем да празнуваме Великден, ще „изядем“ бъдещето.
Тези дни премиерът призна, че е набожен човек и не смеел да се меси в църковните дела, Светият синод сам трябвало да реши дали да се затварят църкви, за да не се събират там вярващите или не. Добре, че Бойко не е атеист, но в някои страни мерките предвиждат дори спирането на богослуженията. Ако управляващите посмеят да затворят храмовете преди Великден, ще стане много страшно, защото след като няма лекарство срещу проклетия вирус, какво друго, освен вярата може да ни спаси!?