Национална младежка среща

Ученици от различни градове на страната се включиха в националната младежка среща „Моят първи глас за Европа“. По време на срещата те представиха свои плакати и видеоклипове, свързани с предстоящите избори за Европейски парламент.

Деца от почти цялата страна се събраха в Дома на Европа в сторицата, а срещата им е част от финалното събитие по проект – „Намерете, вдъхновете, реагирайте, подберете, трансформирайте” – FIRST, изпълняван от Национално сдружение на българските европейски клубове.

Общо 40 авторски плаката представят посланията на младите, свързани с предстоящите избори за Европейски парламент и правото на глас на предстоящия вот. С визуални метафори, представящи Европейския съюз като стена, и видеопослания младите призоваха своите връстниците да упражнят правото си на глас.

Децата, чиито плакати бяха с най-оригинални послания, получиха награди, а отличията връчи проф. Ингрид Шикова, преподавател и един от основателите на катедра „Европеистика” в Софийския университет „Св. Климент Охридски.