(НЕ)вероятно! Продаваме Белене на янките, ще строят и Тръмп Тауър в Малко Търново?

Бившият външен министър Соломон Паси припомни как царят карал влак в Бургас, съветва „наследника“ му да накара Тръмп да изпрати българин на Луната… Дано да е Бойко!

Американският президент Доналд Тръмп да купи остров Белене, на който да построи и АЕЦ, и американска военна база, а в Малко Търново да има Тръмп Тауър. Това са само чат от (не)вероятните предложения, които бившият външен министър Соломон Паси направи за по-малко от 20 минути в ефира на бТВ. Може да изглежда съвсем непостижимо, но официално шефът на Атлантическия клуб посъветва от малкия екран наследника на царя-премиер да ги поиска от господаря на света, когато се срещнат на четири очи в Белия дом.

Протоколът е инструмент на дипломацията. Има неподражаеми протоколи и такъв е този на Бойко Борисов, който е непостижим и уникален. Така бившият царски министър коментира нетрадиционния начин, по който премиерът Борисов запозна новата американска посланичка у нас Херо Мустафа с особеностите на българската природа, археология и душевност.

„Протоколът е нещо като котката – няма значение дали е черна, или бяла, а е важното да лови мишки. Целият този протокол, който видяхме, е адресиран към визитата на премиера в Белия дом на 25 ноември. Да видим с какви мишки ще се върне от там”, каза Паси в предаването „Тази събота и неделя“.

Според него, след като посланичката не е реагирала, няма преминаване на границата.

„Американците също имат президент с нетрадиционен протокол, така че те са свикнали на подобна свобода. Нека да видим какво ще се случи в Америка – дали това ще бъде визита със снимка за спомен, или една пълнокръвна визита с добре напълнена кошница”, заяви бившият Паси.

Според Соломон Паси визитата на българския премиер е в отговор на покупката на изтребителите F16. Той е на мнение, че трябва да използваме този контекст и да засилим тематиката „Авиация и космонавтика“.

„България е на опашката за членство в Европейската космическа агенция. Първото, което може да поискаме, е засилено сътрудничество с НАСА. Това, че Тръмп каза, че ще връща американци на Луната до 5 г., може да бъде използвано. Ако бях премиер, щях да му предложа да изпрати един български космонавт на Луната”, каза Паси.

Добре ще е главата на кабинета „Бойко III” и вожд на ГЕРБавите да се вслуша в съвета му и още по-хубаво ще е ако лично той отиде на Луната, но да остане там завинаги, за да спаси българите! Ако може, нека вземе със себе си и целия политически елит, заедно с мечтателя Паси!