НЕГ „Гьоте” в Бургас стартира инициативата „Учим заедно”

Немската езикова гимназия „Гьоте” в Бургас даде старт на инициативата „Учим заедно” с поредица от съвместни междуучилищни уроци. Първият от тях бе по философия. Учителите Деница Василева от НЕГ „Гьоте” и Владимир Терзииванов от СУ „Христо Ботев” – Карнобат, споделиха своята страст и познания за естетиката, етиката и изкуствения интелект както с ученици от IX и XI клас в двете училища.

Екипите имаха възможност да работят заедно по проблеми, свързани с машинното обучение и изкуствения интелект, да решават логически задачи, основани на теста на Тюринг, да обменят мнения, да дебатират.

След края на учебния час учителите участваха в импровизирана кръгла маса, като дадоха обратна връзка за урока, споделиха идеи, предизвикателства и възможности в обучението по философия и гражданско образование.

„Учим заедно” е не е само начин за разширяване на знанията и уменията на учениците от различни възрасти и училища, но и доказателство за силата на сътрудничеството, екипността и споделянето на добри идеи между учителите.