Незаконно строителство на скалите в Созопол?

На метри от морето върху скалите в Созопол се изгражда нова сграда. Собствениците на съседни имоти сигнализираха, че се подкопават основите на жилищата им

Отново съмнение за незаконно строителство в Созопол. На метри от морето върху скали се изгражда нова сграда. Собствениците на съседни имоти обаче сигнализираха, че се подкопават основите на жилищата им. ДНСК и Община Созопол днес извършиха проверка, съобщава Телевизия Bulgaria ON AIR.
Разрешението за строеж е издадено през 2017 година, но от седмица тежка строителна техника дълбае директно върху скалите. Изкопът вече е стигнал до терасите на съседните имоти, които са закупени предимно от чужденци. Богдан пристига със семейството си и вижда, че под терасата зее огромен изкоп.
„Началото беше преди няколко години, но вчера ние пристигнахме и виждаме – катакомба….не знам защо са го направили може би така се прави в България!?, коментира гражданинът.
От Община Созопол и ДНСК направиха проверка на място. Трябва да се установи дали има навлизане в съседен имот и дали няма опасност да се активизира свлачище, което да повлече сградите над скалите.
Според общината в Созопол частният инвеститор ще бъде задължен да направи аварийно укрепване, ако се наложи незабавно, въпреки че в момента има забрана за строителство по морето. Резултатите от проверката ще станат ясни до дни.