Ненаситни : ЕВН иска 7% ръст на цената на тока

Всеки който продава нещо в БГ територията иска да вдига цени и да увеличава печалби, ЕVN не правят изключение, защото може би не са си намерили някоя Гинка да прояви желание да купи бизнеса им …

Само че тук не е Австрия и доходите са различни, но търговците си знаят своето и даже съдят България за милони евро …

Едно домакинство от двама души плаща в Германия средно около 60 евро на месец за електроенергия, по-пестеливите харчат и по-малко: по 40-50 евро, съобщава Дойче веле.

Българският ток е по-евтин от германския, но не бива да се забравя огромната разлика в доходите. А чрез таксите за пренос в България се въздейства върху цената, понеже според енергоразпределителните дружества загубите на ток стигали до 25 процента. А това е в пъти повече от средното за ЕС. В Германия клиентите могат да избират между близо 900 енергопреносители.

В БГ територията ЕРП-та са три и скубят яко …

ЕВН внесе предложението си за цената на тока, доставян от него в Комисията за енергийно и водно регулиране, съобщиха от дружеството. То се отнася за ценовия период от 1 юли 2018 г. до юни 2019 г.
В случай че регулаторът одобри заявленията за цени на електроенергия, дневната и нощната тарифа за битовите клиенти на регулиран пазар в Югоизточна България биха се променили така – с 6.9% ще поскъпне дневната тарифа до 0.18899 лв. за киловатчас без ДДС и с 5.4% нощната до 0.10586 лв. за киловатчас без ДДС.

Заявените цени били калкулирани  на база отчетения оперативен разход на мрежовата компания „Електроразпределение юг“ за 2017 г. заедно с процента на инфлацията.

Народецът обаче мълчи, пъшка и плаща – идеални условия за робство …

Някой спомня ли си за какво протестирахме зимата на 2013 г. ????

Свободен автор – Философът