Несебър боде очите, ще касират ли изборите?

Купуват се гласове на килограм в цялата страна, но само в Несебър арестуват политици без улики. Ако срещу новоизбрания стар кмет започне съдебен процес, ще касират изборите

Несебър е по-видно и бодящо очите място в сравнение с малките общини, където се купуват гласове на килограм. Това каза в интервю за бТВ социологът Кольо Колев.
Политологът Георги Киряков пък коментира в „Тази сутрин“, че има вероятност изборите в морския град да бъдат касирани, ако срещу новоизбрания стар кмет започне съдебен процес за купуване на гласове.
Според адвокатът на несебърския кмет Николай Димитров – Петър Атанасов обаче няма причини за касиране на изборите. Ако бъде освободен от ареста градоначалникът може да си изпълнява задълженията, коментира юристът.
Той изтъкна, че резултатът от изборите в Несебър е красноречив. Дори и в Цацаратурата едва ли има някой да вярва наистина, че могат да бъдат купени 65% от гласоподавателите в морския град. Наказателната акция обаче вместо да разчисти пътя пред кандидатите на управляващите, мотивира хората да гласуват и така кмета би Шайката от ареста. Ако посмеят да касират изборите, шамарът за тях ще е още по-голям.