Не подценявайте Борисов и не омаловажавайте вредите, които нанася на България!

 Не е вярно, че Бойко Борисов не може да промени нищо в тази държава, защото успя да я върне десетилетия назад в развитието й, коментира Любо Кольовски

Ако Борисов можеше да промени нещо в тая държава, щяха да го убият, пише Георги Христозов. Той дори е качил твърдението си на табела, нещо като ФБ билборд, сподели в социалната мрежа журналистът Любо Кольовски.
„Позволявам си да отбележа, че авторът не е прав: БОРИСОВ УСПЯ ДА ПРОМЕНИ МНОГО НЕЩА В ТАЯ „ДЪРЖАВА“, ЗАЩОТО УСПЯ ДА Я ВЪРНЕ ДЕСЕТИЛЕТИЯ НАЗАД В РАЗВИТИЕТО Й. Без да се спирам на останалите му участия в управлението като главен секретар на МВР и кмет на София, достатъчно е само да се погледне историята на десетилетното му премиерстване, за да се види колко много промени България премиерът Борисов! Промени правилата, промени условията, промени манталитета на съучастниците си“, коментира Кольовски.
Невъзможно е в рамките на един статус да се изброят всичките „подвизи“ и управленски „шедьоври“ на Бойко!, добавя той.
„Кой премиер е уволнявал толкова много министри и заместниците им, кой премиер се е бъркал така брутално в местната власт и е отстранявал кметове, за да посочи кой ще ги замести? Кой друг премиер си е позволявал да нарушава Конституцията и законите с ясното съзнание, че е свободен да прави, каквото си иска и че е недосегаем за институциите и правилата?“, пита Любо Кольовски.
„Кой друг премиер е злоупотребявал толкова много със законодателната си инициатива и е променял толкова много закони, колкото промени Борисов и неговия кабинет? Кой премиер си е позволявал да изрича толкова много нахални неистини и обикновени лъжи и да заблуждава не само народа, но и ортаците си в управлението? То не бяха заводи и фабрики, не бяха километри пътища и магистрали, растеж на БВП, невиждан скок на доходите, висок стандарт на живота и какво ли не още. Лъжи, лъжи, лъжи и само лъжи!“, коентира Кольовски.
Не подценявайте Борисов и не омаловажавайте непоправимите щети и вреди, които той нанесе и продължава да нанася на България, добавя той.