Нищета на духа, нищо повече.

Ilian Vassilev

Казионната журналистика и „ръководството“ днес са в еуфория. Европейската комисия днес не включила Виктория сред споменатите двама убити журналисти в ЕС. Огромна радост, още по-голяма гордост!? Нищета на духа, нищо повече.
Цацаров се опитва и той да се включи с по-балансиращ тон, хората имали право да не вярват на институциите, но „този път“ всичко било ОК. И защо точно този път да е различен от предишните?
Задавам един от най-лесните въпроси и вие си отговорете – той като и Цацаров и Борисов и цялата кохорта на властта заложиха всичко на картата, че това убийство е битово, спонтанно, единично, изолирано и т.н. какъв е според Вас шанса Цацаров и Борисов да допуснат следствието да потърси и на дай си Боже за тях, да намери доказателства за съучастници, за подбудители, за поръчка – това последното не на база абстрактни хипотези, а конкретни случки..
Просто е – от едната страна е свободата и независимостта на разследващия, от друга е съдбата на Борисов и Цацаров . на карта. Защото нищо не може ги спаси..
Та питам какви са шансовете? 0%, 10%, 50%, 70% или 100 % следствието да бъде оставено да работи само без намеса?
Не питам за себе си. Изобщо не е важно аз или Цацаров сме прави.
За Виктория и Истината питам.

Фейсбук