Нова ТВ спря предаването на Милен Цветков заради гръцкия остров на Борисов

Историята с гръцкия остров на премиера Бойко Борисов е на път да заличи едно от малкото останали публицистични предавания в телевизионен ефир в България. В понеделник предаването „Часът на Милен Цветков“  по Нова ТВ не беше излъчено, а вместо него се завъртя повторение на стар епизод.

Сред анонсираните в сайта на Нова ТВ теми за предаването на 25 юни е именно темата за потенциално фалшивата новина с покупката на остров в Гърция от премиера Бойко Борисов.

За коментар по темата в предаването беше поканен и журналистът от „Студия Трансмедия“ Миросав Иванов.

Историята с гръцкия остров на Бойко Борисов се завъртя в неделя. Тогава по време на посещение в Брюксел премиерът отдели специално време, за да опровергае появила се информация в анонимен жълт сайт, че според гръцки медии си е купил гръцки остров.

Публикацията в жълтото издание най-вероятно щеше да отшуми, както се е случвало с други подобни за публични личности в България, но по неясна причина премиерът реши да й придаде нов живот.

Тази яростна реакция на Борисов е най-интересното в цялото история. Тя очевидно се е сторила интересна и за екипа на „Часът на Милен Цветков“. Но не и за редакторите на по-високо ниво. Пред „Офнюз“ от пиар отделът на  Нова тв отказва да коментира темата.

transmedia.bg