Нов началник – нова акция срещу изнудвачи в Бургас

Бургас е под полицейска обсада от сутринта. На всички входни и изходни точки на града са разположени спецчасти.

От началото на месеца Областната дирекция на МВР в Бургас има нов директор. Това е досегашният шеф на Гранична полиция в Драгоман старши комисар Радослав Сотиров.

И при нов началник има нови акции срещу стари и познати участници на полицията в града.

По непотвърдена информация до момента са задържани петима души, сред които е и шефът на охранителната фирма VTA Николай Мечков.

Според свидетели тази сутрин той е бил извикан заедно с адвоката си за справка на бул. „Христо Ботев“ 46, а офис на фирмата е почти срещу ОДМВР малко по на север по ул. „Христо Ботев“.

Мечков бе посочен като един от тарторите на бандата преди три години и го грозяха присъди от 5 до 15 години, но това не се случи …

По онова време Специализираната прокуратура повдигна обвинения на петима участници в организирана престъпна група, създадена с цел разчистване на бизнес територии чрез принуда – със заплахи, палежи, силови методи, както и за незаконно трафикиране на мигранти през България.

Групата уж бе неутрализирана на 1 юни 2016 г. на територията на област Бургас при специализирана операция на ГДБОП и „Криминална полиция“ при ОДМВР-Бургас под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура …

снимка : архив