Нов триумф за лъвовете: Оглавиха група 3 след победа над Норвегия

Резерва прекърши коравият тим на скандинавците

Резервата Радослав Василев донесе втори успех за България в турнира Лига на нациите. Играчът на „Черно море“ попари Норвегия за 1:0 в 58-ата минута и така качи „лъвовете“ еднолично на върха в своята група в дивизия „C“, съобщава бТВ.

Преди три дни селекцията на Петър Хубчев спечели с 2:1 гостуването си на Словения.

През по-голямата част от мача гостите бяха по-активният отбор, но не успяха да пробият защитния вал на „лъвовете“ и Пламен Илиев.

В петата минута норвежците бяха близо до откриване на резултата. Бившият играч на „Литекс“ Бьорн Йонсен се озова непокрит в опасна близост до вратата на България, но Пламен Илиев самопожертвователно се хвърли и изби топката в корнер, спасявайки сигурен гол.

Норвежците диктуваха събитията на терена, а футболистите на Петър Хубчев се опитваха да изнасят топката в предни позиции, но дълбоката преса не им помагаше особено.

В 20-ата минута Йохансен опита далечен удар за гостите, който мина в опасна близост до вратата на Илиев.

Постепенно „лъвовете“ успокоиха играта и започнаха да владеят по-продължително топката.

В 38-ата минута капитанът на гостите Йохансен пропусна втора отлична въсможност за Норвегия. Страхил Попов не покри добре норвежки футболист и Мелинг центрира към Йохансен, който стреля във външната мрежа на родния страж.

В 44-ата минута след бърза контра Йонсен се озова в добра позиция и стреля по земята, но Пламен Илиев отново спаси сигурен гол.

В даденото от съдията двеминутно продължение Георги Костадинов стреля с глава след центриране от корнер, но ударът му мина покрай левия стълб на вратата на Норвегия.

Още в първата минута на втората част Илиев трябваше да спасява вратата си след удар на Йохансен от пряк свободен удар.

Джошуа Кинг стреля, топката рикошира в наш футболист и с параболата си вцепени българския вратар, но за щастие кълбото излезе в корнер.

В 59-ата минута влезлият като резерва Радослав Василев изведе България напред. След добра атака по десния фланг Страхил Попов центрира и Василев с прецизен удар с глава вкара топката във вратата на Норвегия – 1:0 за „лъвовете“.

10 минути преди края Илиев отново трябваше да се намесва и спаси удар с глава на норвежки нападател. Ивелин Попов стреля в ответната атака, но ударът му беше блокиран.

В 87-ата минута норвежците останаха с човек по-малко на терена. Нортвайт си изкара втори жълт картон за нарушение срещу Иван Бандаловски.

До края на двубоя гостите се опитаха да върнат попадение, но не успяха и така България записа втора победа в Лигата на нациите и вече е едноличен лидер в групата.

След мача селекционерът Петър Хубчев заяви, че трудно може да намери думи, с които да опише представянето на „лъвовете“.

„Тази победа е още по-сладка от успеха в Словения, защото бе още по-сърцата. Ако трябва да бъдем реалисти, надхитрихме отбора на Норвегия. Цяла седмица говорим за тази битка, за тази борба, за това желание и необходимост да се раздадем докрай. Не мога да намеря точните думи, за да опиша начина, по който се държаха момчетата. Наистина, нямам думи“, каза щастливият Хубчев след втората поредна победа на отбора.

„Чисто футболно, а и физически, отстъпваме много на Норвегия, но понякога, да не кажа дори по-често, по-силният дух побеждава. Имена на отделни футболисти няма да назова, колкото и да ме провокирате. Няма как да отлича когото и да било. Доволен съм. Каквото трябва, ще го кажа директно в очите на всеки един играч“, каза още Хубчев.