Номинират кинофарса с кака Гинка за „Златна малинка“

Ако в сделката за ЧЕЗ е намесена и държавната Банка за развитие, ще има политически трупове, предупреди евродепутатът Николай Бареков

Номинирам за Оскар и Златна малинка кинофарса „Как кака Гинка стана милиардер за един ден и покори Министерски съвет в Абсурдистан“, обяви евродепутатът Николай Бареков.

„Режисурата е на Government pictures. Сценаристите си ги знаете. За най-добър режисьор и за най- не – оригинален и тъп сценарий. За второстепенна женска роля – баджак журналистиката. Народът се смее, ама не Борат ще плати сметката, а 7 милиона блещещите се зрители в киното. Те толкова си могат, ами ние, простите, сме най-виновни“, коментира във Фейсбук евродепутатът. Борат и Гинките – кой е по-милиардер, пита той.

„Поне заметоха скандала с държавните гаранции….засега. А кака Гинка като стане съдружник на Държавата и ББР в ЧЕЗ, ще я пази ли и НСО?“, добавя той.

„Аз атакувах Гинка за сделката с ЧЕЗ. Атакувах и комедийното правителство. И се надявам новоизлюпената депутатка от ГЕРБ Гинка Върбакова от град Пазарджик да ме съди. Даже ще и подаря европейския си имунитет“, споделя Бареков. Предлагам да съди и другите 80% „дебили“ като мен, добавя той.

„Ако твърдението на БСП, че в сделката за ЧЕЗ по документи е намесена и държавната Банка за развитие, излезе истина – вече имаме коренно различна ситуация. Работата става много воняща на политически трупове. Това няма как да е станало без участието и одобрението на властта. А с това пада и основната защитна теза на правителството, че става въпрос за частна сделка, по която то не е страна и нищо не е знаело. Принципал на държавната банка е министърът, а негов началник е премиерът“, обяснява евродепутатът.

„Няма такова животно като ЧАСТНА СДЕЛКА С НАШИТЕ ДЪРЖАВНИ ПАРИ, които само временно сме делегирали на избори някое правителство да ги пази и да ги умножава в най-добрия случай. Това в случай, че по някакъв договор между Гинка и ЧЕЗ черно на бяло все пак фигурира името на държавната банка. Това писмо за комфорт ще има силата на смъртна присъда. На ход – прокуратурата!“, коментира Николай Бареков.