Нотр Дам в пламъци, 8 века история горят

Парижани и туристи наблюдават безмълвни и през сълзи пламъците на Нотр Дам

Пожар избухна в катедралата Нотр Дам в Париж, което е наложило евакуацията на хората оттам, предаде Франс прес, цитирана от БТА.
Пожарникарите се опитват да спасят ценните произведения на изкуството, съобщава Нова телевизия.
Парижани и туристи наблюдават безмълвни и през сълзи пламъците, обхванали катедралата. Огънят поглъща емблематичната 800-годишна сграда с всяка изминала минута.
ЮНЕСКО обявиха, че ще включат във възстановяването на произведенията на изкуството. В момента тече евакуацията на всички хора на остров Ил дьо ла Сите, където се намира катедралата.
Парижани и туристи наблюдават безмълвни и през сълзи пламъците, обхванали катедралата „Нотр Дам“ в Париж. Огънят поглъща емблематичната 800-годишна сграда с всяка изминала минута.
Архиепископът на Париж призова всички свещеници в столицата да бият камбаните. Пожарникарите не са сигурни, че пожарът ще може да бъде спрян.
Според източник от парижката противопожарна служба пожарът е свързан вероятно с работите по обновление на сградата. Кулата-стрела на катедралата се срути, както и целият покрив.
В близост до горящата сграда тълпи от парижани се събират и заедно пеят химни, коленичили на земята, съобщава CNN. По-рано очевидци съобщаваха, че френската столица е потънала в тишина.