Някой май не се отчел в ОПГерб …

ОПГ-та се конкурират с ОПГерб ?!!

Организирана престъпна група начело със собственик на голямо млечно предприятие е разбита във Велико Търново, съобщи зам.-шефката на спецпрокуратурата Даниела Начева. Явно грешка в отчитането …

 

Босът правещ поне 18 млн. лв. оборот само от сирене е успял да осуети плащането на 900 хил. лева ДДС само за четири месеца чрез регистрирането на дружества – бушони.

Начева отказа съобщи името на задържаният собственик, но по неофициална информация става дума за Стефан Василев и фирма „Елена“. За последните 2 години и половина тя имала оборот от 50 млн. лева.

Служители на ГДБОП под надзора на Специализираната прокуратура са задържали под стража бизнесмена Стефан Василев, който е един от най-крупните млекопроизводители у нас, съдружник в “Би Си Си Хандел” ООД и съсобственик на млекопреработвателното предприятие в Елена, съобщава „Янтра днес”.

Според установеното в началния етап на разследването, в рамките на 4 месеца търговецът е осуетявал плащането на ДДС в размер на 900 хил. лв.

Освен Василев са обвинени още двама души, единият е с гаранция от 50 000 лева.

Акцията се е провела на територията на Русе, Търговище, Велико Търново, Пазарджик. Претърсени са 21 имота, счетоводни къщи и частни домове, заяви наблюдаващият прокурор Кирил Пейчинов.