Обвиниха Ангелкова, че се държи като мутра с туристите

Държавата ни репресира, защото сме подали сигнал за десетки незаконни разрешения за строежи, каза музикантът Васил Гюров

Известната българска тенисистка Мануела Малеева обвини министъра на туризма Николина Ангелкова, че се е държала арогантно с почиващите на плаж „Корал”. Част от тях дори нарекоха мутренско поведението на министъра и придружаващите я инспектори.

Вчера от министерството съобщиха, че са направили проверка на плажа, при която са установени нарушения. Почиващите на плаж „Корал” обаче са на мнение, че са репресирани и подложени на множество проверки, тъй като са подали сигнал за незаконни разрешителни за строеж.

Пред камерата на бТВ Мануела Малеева коментира, че вчера съвсем случайно се е оказала на плажа и може би е изненадала министър Ангелкова с присъствието си. „Както слушах отстрани коментарите, нападките и арогантното държание, просто не успях да се сдържа и да кажа: Престанете да ни говорите с този подигравателен тон, ние не сме хора второ качество”, посочи тя.

Когато някой така се държи с мен, с това високомерие на човек, който знае, че властта е зад него, понякога ми е трудно да реагирам. Г-жа Ангелкова ме гледаше в очите и ми каза: Не ви вярвам, не ви вярвам за това, че съм тук без ток и без вода”, допълни Малеева.

Ние сме обикновени хора, които обичаме природата в чистия й вид – без чадъри, хотели и застроени плажове. По тази причина бяхме в основата на сигнала за над 30 разрешения за строеж в района на „Корал”, коментира музикантът Васил Гюров.

Хората, които са издали незаконните разрешителни за строеж, не са преследвани, а ние сме преследвани за това, че сме сложили една тента или палатка. Пускат се също слухове, че крадем ток”, допълни той.

Ангелкова отрече обвиненията и увери, че проверки се правят по всички плажове и всички са равни пред закона. „Нито аз, нито колегите можем да си позволим подобно отношение, камо ли да обвиняваме някого”, категорична беше тя.

Министърът отново подчерта, че е установено незаконно използване на ток и вода. Имало е разположени палатки и каравани в частни имоти, както и на плажа, като ще се установява дали са върху дюни или не. По думите й става все по-належащо да има регламент къде може да се къмпингува.

Мануела Малеева от своя страна коментира, че Ангелкова не е отговорила на въпроса кой е дал тези 38 незаконни разрешителни за строеж. „Хотел „Морско конче”, което е на дюните, и беше обещано още от министър Павлова да бъде разрушен, все още стои там”, подчерта тя.

По думите на Гюров, за 5 дни на „Корал” са направени 4 проверки, а Малеева допълни, че е имало такава включително и снощи около 22 часа. „Това е репресивен начин на действия”, посочи тя.

Ангелкова обаче подчерта, че Министерството на туризма е направило само една проверка – вчера през деня около 10:30 ч.