Община Созопол на червено заради грандомански проекти

Общинският съветник от БСП Тихомир Янакиев разкри, че Община Созопол е на червено заради грандомански проекти и поясни, че стадионът е глътнал 15 млн. лева

Община Созопол е на червено заради грандомански проекти. Това каза пред камерата на bTV общинският съветник от БСП Тихомир Янакиев.
„Голяма част от средствата се изразходват за проекти, заради които сега ще берем плодовете. За стадиона например бяха налети близо 15 млн. лева“, поясни той.
Председателят на Общинския съвет в Созопол Красимира Германова се опита да опровергае твърдението му, че общината е на червено. Според нея имало само малки забавяния в плащанията, а проектите не можело да се нарекат грандомански, тъй като били свързани с развитието на града.
Анализ на финансовото министерство обаче показва, че за последните три години разходите в бюджета на Созопол са повече от приходите с между 2 и 4 милиона лева.
„Не остана нищо незастроено. Само в морето не са взели. Уж сме богата община, караме коли за 110 000 лева, а теглим кредити за заплати“, каза пък Недялко Чобанов. Семейството му е сред първите заселници в градчето.
Другата седмица ще стане ясно дали Панайот Рейзи ще остане кмет.