Общините, в които корупцията е по-силна от гравитацията, дюните се продават като ниви

 Заради липсата на прозрачни и нормални правила, никнат хотели върху пясъка и се лее бетон в защитени местности, а Къмпинг „Смокиня“ е заприличал на тоалетна, коментира Слави Ангелов

Разораните дюни в Къмпинг „Смокиня“ са официално продадени на настоящия им собственик за около 5000 лева като като земя за оран 10-та категория. Нищо не ме учудва, тъй като това са общини, в които корупцията е по-силна от гравитацията и може всичко да се развие по всякакъв начин. Това каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия главният редактор на в. „168 часа“ Слави Ангелов.

„Това е земя за оран. Влязъл си е с багера човекът да си я оре. Там не се случва нищо нормално. Не е нормално частно лице да може да притежава дюна”, коментира журналистът.

Там има много други дюни, които също са притежание на частни лица, уточни той.

„Този къмпинг е отвратително място. Там все едно се връщате в 90-те години. Няма никакъв ред. Има едни стари бунгала от 60-те години. Там уж всичко е под защита, но можеш да си правиш каквото си искаш“, добави Ангелов.

„Беше ми трудно като снимам да намеря място, на което да няма найлони и други боклуци.

Някой дори беше коментирал, че след като орат дюните, няма да има къде да ходят по нужда. Дюните са се превърнали в тоалетна“, уточни той.

„Между старите бунгала и дюните има няколко реда, в които всеки си е наредил някакви каравани. Отвратително място е. Там трябва да ходи министър Ангелкова, вместо да говори постоянно за някакви проценти, които се увеличават!“, призова журналистът.

„Проблемът е в това, че при смяната на управлението през 90-те години политиците не са създали нормални прозрачни правила. Има хотели върху пясъка и се лее бетон в защитени местности. Има много такива места, за които трябва да се вземе решение от Върховния съд“, каза още той.