Обявиха детски конкурс за лого

Детски конкурс за лого на Националната телефонна линия за деца (НТЛД) 116 111 и чат приложението към нея обявиха от Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД). В него може да участва всяко дете на възраст от 11 до 16 години, съобщават от агенцията. Децата имат пълна свобода на действие в изработването на логото, включително дигитална графика, рисунка и др.

„Всички деца са талантливи и креативни, ако имат стимул да вложат енергията си в нещо полезно. Убедена съм, че ще получим най-добрите предложения за лого на НТЛД 116 111 и чат приложението към нея именно от децата. Линията и чатът са мястото, където те могат да споделят всичко, което ги тревожи, да зададат всичките си въпроси, да бъдат изслушани и подкрепени. За екипа на Държавната агенция за закрила на детето е изключително важно линията и чатът постоянно да се надграждат и още повече деца да ги разпознават”, каза председателят на ДАЗД д-р Теодора Иванова, цитирана в съобщението.

Конкурсът ще продължи от 8 май до 30 юни 2024 г., като се предвидени много атрактивни награди за участниците. Детските творби могат да бъдат изпратени по Български пощи за сметка на ДАЗД на адрес: София, 1051, ул. „Триадица” № 2 за ДАЗД или на електронна поща: logo116111@sacp.government.bg.

Изпратеното предложение трябва задължително да е придружено с кратка информация, която да съдържа трите имена и възраст на детето, име на родител/лице, полагащо грижи за него, адрес за кореспонденция, телефон за връзка с тях, както и декларация от родител/лице, полагащо грижи за детето, че е съгласен то да  участва в конкурса и логото да бъде използвано единствено в кампании/материали на Националната телефонна линия за деца 116 111 и чат приложението към нея. Декларацията е налична на официалната интернет страница на ДАЗД, както и пълния регламент за участие в конкурса на интернет адрес: https://sacp.government.bg/reglament-logo-116-111

Победителите в конкурса ще бъдат определени от специално определена комисия през септември тази година. Освен много атрактивни награди за участващите деца, спечелилото лого ще бъде отпечатано на информационните материали на ДАЗД.