От центъра на Бургас: Красиво ли е това и защо го допускаме?!

Всички ние очаквахме повече от 6 месеца изграждането и пускането в екслпоатация на тези модерни контейнери за отпадъци. Те бяха поправителен за общинската администрация, платени са 2 пъти от нашите данъци и такса смет. Първия път за изграждането на площадка и поставянето на контейнери „Бобър“ до градинката с цветя.
Поправката е тази, подземни контейнери за разделно събиране и за смесени отпадъци. Все още фирмата, която извършваше монтирането на контейнерите, не е прибрала бурдюрите и не е довършила изграждането на околното проостранство, така, че да е естетично и красиво. И завършено.
Причината да апоставя въпроса на вниманието ви, не е работата на администрацията.Тя е видна!
Причината е, непоносимата мръсотия, не само около контейнерите, предизвикана от ползващите ги. Така е през цялото. Колко му трябва на този мърляч или тези мърлячи, да си разделят отпадъците, да си опаковат кашоните и ги направят годни да влязат в в шахтата?
Защо хвърлят отпадъците си по този начин? Красиво ли им е, та те живеят и работят наблизо?!
Пиша това, защото искам градът ни да е чист и да ми е приятно, когато изляза по улиците му!
Защото плащаме достатъчно високи за доходите ни данък сгради и такса смет!
Не искам градът ни да прилича на град от третия свят и да се кичи с прозвището „Най-добрия град за живеене!

Не разчитам на медиите! Те са с притъпена чувствителност по тези проблеми. От 10 години!

Какво трябва да направи администрацията? Много просто! Да изпълни задълженията си! Да установи нарушителите и като начало да им направи предупредителен протокол! Ако това продължава, съставяне на протокол и акт с цялата строгост, предвидена от Наредбата на ОбСъвет и община Бургас.

Какво трябва да направим гражданите?

Много просто: Да си събираме разделно отпадъците в къщи, да ги опаковаме в размери, позволяващи да влязат в шахтата и тогава да ги изхвърлим в контейнера. не около него и на него! Ако с апо-обемни , да се извърлят в стоящите на 20 м. от това място, контейнери тип „Бобър“.
Ако смятате, че това е красиво и приятно, кажете си. Ако не, подкрепете ме! Като бъдете нетърпими към палачорите и мърлячите!
Пазете града ни чист. Той е наш, не на администрацията! Тя само опосредства нашите дейности по поддържане на чистотата.

И още нещо много важно!

До тези контейнери, по продължението на тротоара минават много хора, предимно деца. Мястото беше превърнато от администрацията в платено парко място от „Синя зона“. То носи приход около 3600 лв. в общинския бююджет! Толков ли струва един човешки живот! Децата, които продължават да минават от там, промушвайки се между автомобилите не се виждат от паркираните коли! Родителите бързат, нарамили раниците им!
Вярвам, че администрацията, ръководена от кмета на общината ще преосмисли решението си и ще заложи на човешкото здраве и живот! За да не бъдем само регистратори на поредното произшествие с невъзвратими последици!

Венелин Тодоров