Падишахът се прави на Робин Худ, ГЕРБавите са като тумор

Нужен е скалпел и честни ръце, които да изрежат този тумор, коментира бившата съдия Румяна Ченалова

Всеки ден скандал, а след него – символични оставки и наглост- демонстрация, че няма да си отидат доброволно. Падишаха се вживява в нова роля – справедливия Робин Худ. Това сподели във Фейсбук бившата съдия Румяна Ченалова.
„Те ще останат заедно винаги – част от агресивно злокачествено образувание, впило пипалата си в живота ни. Нужен е скалпел и честни ръце, които да изрежат тумора“, добавя тя.
„Тези ръце, това сърце търсим в невярата и болката си. Лъгани, наивни, добронамерени хора потънаха в отчаяние. Заразените от тумора треперят, че ще свърши меда и маслото от държавната трапеза, ще се разкрият престъпленията им и ще понесат наказание“, коментира Ченалова.
„Формират се движения и партии, всяка сама за себе си, с лъскави обещания и добре скрита жажда за власт. На никого не вярваме, подозираме целите на всяка проява на протест. Крием се зад удобни оправдания, че сме на работа или имаме важни ангажименти. Така ще се самоунищожим“, предупреждава тя.
„Имаме сърца, гласове, емоции. Имаме чувство за справедливост. Носим взривяващ душите ни гняв и омраза“, добавя Румяна Ченалова.
„ЗАЩО МЪЛЧИМ?! ЗАЩО ЧАКАМЕ?! Толкова ли добре се чувстваме в тази мрачна зловонна действителност?“, пита тя.
„ЗАЩО НЕ ВЯРВАМЕ?! Господи, дай ни вяра, омраза имаме в излишък! Господи, закриляй България, защото ние я изоставихме…“, добавя бившата съдия.