Панайот Рейзи отстранен от кметската длъжност

Специализираният съд отстрани времнно от длъжност кмета на Созопол Панайот Рейзи и главния счетоводител на общината Златка Мусева.

В началото на март Софийска градска прокуратура повдигна обвинение на Рейзи за това, че в периода от август 2014 г. до март 2017 г. в качеството си на длъжностно лице е присвоил чужди пари в размер на близо 2 млн. лева, като е действал заедно с друго длъжностно лице от община Созопол. Според обвинението Рейзи е използвал фалшиви договори и фактури, основание за които са били строителни дейности, но сумите са постъпвали по сметка на физическо лице, което няма нищо общо с фирмата изпълнител. Самите фактури и договори също не са произхождали от лицата, сочени за техни автори. Тогава на Рейзи беше наложена мярка за неотклонение „подписка“.

По време на заседанието адвокатът на двамата обвиняеми е представил документ, според който обвиняемите излизат в отпуск от днес до юни, за да не влияят на разследването. Според специализираният съд това не е достатъчно, тъй като отпускът може да бъде прекъснат по всяко време и те могат да се върнат на работа. Решението на съда не е окончателно и може да се обжалва до 16 април. Рейзи заяви, че ще обжалва решението.

Може пък през принудителната почивка да направи нещо за българския футбол като член на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз (БФС) или да отиде за гъби …

Свободен автор – Философът