Парадокс: Майките гонят Валери Симеонов, падна Бисер Петков

 Съвсем ненадейно премиерът Бойко Борисов поиска и прие оставката на социалният министър Бисер Петков. Защо гръмна бушонът на кабинета „Бойко III”

Министър-председателят Бойко Борисов поиска и прие оставката на министъра на труда и социалната политика Бисер Петков, съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет.
Кадровото решение на премиера е въз основа на натрупани във времето основания. Премиерът счита, че темповете, с които Министерството на труда и социалната политика работи, не отговарят на обществено-политическите очаквания, съобщават от правителствената пресслужба.
Решението на премиера вероятно е поредния му описъобщи Нова телевизия.т да потуши напрежението за сметка на министри, които и без това не са особено обичани. Това обаче едва ли ще му вдигне рейтинга. Очаква се протестите на майките на деца с увреждания срещу коалиционния му авер Валери Симеонов да стават все по-масови. Страстите не могат да бъдат охладени с падането на „бушона“ Петков. Покрай вдигането на данъците кабинетът „Бойко III” става все по-мразен. По-добре вместо да иска и приема оставки на министри, премиерът да предложи своята!