Патриарх Кирил обидил президента по поръчка на ген. Решетников?

Руската олигархия предпочита в България да си има работа с лица от типа на Волен Сидеров, Бойко Борисов, Георги Първанов, коментира Румен Дечев

Руският патриарх Кирил вероятно е обидил българския президент Румен Радев по поръчка на ген. Решетников. Причината за обидното му държание вероятно е свързана с това, че олигарсите в Москва не харесват държавния ни глава, това намекна политологът Румен Дечев.

„Досега не бях взел становище по изказването на руския патриарх Кирил при посещението му в България. Исках да се запозная добре и с речта на нашия президент, и с отговора на руския патриарх“, сподели той във Фейсбук.

„Речта на президента е изключително премерена и дипломатична. Той подчертава българската признателност към Русия и едновременно с това, съвсем естествено, отдава заслужена признателност на представителите на различните народности, взели участие във войната и пролели кръвта си за България“, обяснява политологът.

„Изказването на патриарх Кирил е грубо и неуважително спрямо българския президент. Изумително е, че гост на една държава може да си позволи да се държи по този начин с нейния държавен глава. Още повече с този български държавен глава, който за малкото време, в което е на власт, направи толкова много за подобряване на отношенията с Русия“, коментира в социалната мрежа Дечев.

„Отношението на руският патриарх към българския президент е обидно и за българския народ! Възниква въпросът, защо го правят? Очевидно руската олигархия на власт не харесва българския президент. Показателни бяха още изказванията на ген. Решетников. Очевидно руската олигархия предпочита в България да си има работа с лица от типа на Волен Сидеров, Николай Малинов, Бойко Борисов, Георги Първанов и прочие компрометирани индивиди, но не и с честен човек като ген. Радев. Мога само да съжалявам!“, сподели в социалната мрежа политологът.

Изразявам пълната си солидарност с действията на ген. Радев и неговото достойно поведение на политическата сцена, добави той.