Пик на кривата с безработните заради коронавируса? Бойко да грабва чука!

Социалният министър призна, че вчера 4777 души са регистрирани в бюрата по труда, съкратени заради коронавируса. Мерките на Бойко Борисов и щаба не действат

Карикатура: facebook.com/TerminalniKolaji

37 са потвърдените случая на заразяване с коронавирус през последното денонощие и с това общият брой на инфектираните в България става 449, обяви началникът на Националния оперативен щаб генерал Венцислав Мутафчийски. Той съобщи, че в Бургас вече има трима оздравели от коронавирусна инфекция и уточни, че лекарят, който се „коронясал“ докато карал ски в Пампорово, вече е изписан от болницата. Отрицателни проби са дали контактните му лица.
Лошата новина обаче е, че докато следят кривата „чук – танц“, както премиерът Бойко Борисов нарича линията, показваща разпространението на проклетия COVID – 19, убиха икономиката. Пик отбеляза кривата с безработните. Социалният министър Деница Сачева призна, че вчера е отбелязан своеобразен рекорд – 4777 души са регистрирани в бюрата по труда, а социолози разкриха, че българинът се притеснява повече за хляба си, отколкото за това дали ще боледува от коронавирус.
9 от 10 души се безпокоят от въздействието на епидемията върху икономиката. Това показва съвместно национално проучване на bTV и „Маркет Линкс“. Фокусът се измества към това какви ще са икономическите последствия за всички нас“, коментира в „Тази сутрин“ социологът Добромир Живков.
Наскоро Бойко Борисов каза, че за да няма много жертви, трябвало да не се оставя кривата да образува пик. С големия чук трябвало да се удря, но пък тогава се удължавал танцът на вируса. Време е бойко да вземе същия чук и да бие кривата на безработицата, за да не се счупи държавата!