Плаж край Атия заприлича на писта за Формула 1

Заради дивашкото къмпингуване плажът между Черноморец и Атия е като кофа за фасове, кенчета, чашки от кафе, туби с моторно масло и други боклуци

Плаж край Атия заприлича на писта за Формула 1. Това разкри Димитър Григоров. Той е изпратил снимки за рубриката „Моята новина“ на Нова телевизия, на които се вижда как по пясъка има следи от триенето на гумите. Той буквално е изоран от безделници и фенове на дивото къмпингуване.
„Отидох на палатка между Черноморец и Атия, за да къмпингувам „диво“. От снимките се вижда колко е прекрасно там, но, да се паркира върху пясъка ми, се струва, че не е много възпитано. Някак си приех, че дамите пушат и заравят фасовете в пясъка, където децата и младежите изразяват себе си, въпреки че май много не ми се ще да го приемам, но това май си е мой проблем“, разказва Димитър.
„Вижте колко следи са оставени от гумите – повече са от стъпките на плажуващите… Някои са се опитали да спрат родеото с копаене на дупки по плажа, но опитните водачи не се плашат и намират варианти – почти през водата!“, добавя той.
„Плажът е кофа за фасове, кенчета, чашки от кафе, туби с моторно масло и паркинг – то е ясно, но в края на плажа има кей и е уредено вероятно срещу заплащане да може възпитано да си вкараш лодката във водата и колата да те чака също така възпитано на непясъчен паркинг, но тук е безплатно и според мен не „диво“, а „дивашко“, коментира Григоров.
„Господата обаче не мислят така и паркират дори в трастиката , за да не „пречат“ и за да са на сянка колите, та като се върнат изморени от морски воаяж, да не им е топло като седнат във возилата“, добавя той.
„Има и други следи по пясъка, които обаче се оказват по-малко от автомобилните. Докато ги снимах, се появи поредният морски вълк и даде смело назад. Ядосах се и отидох на север, до Тюленово, където има бивак. Прекрасно, спокойно място със следи от реклама на газирана напитка. Има и още много други реклами там, но ми омръзна да гледам и снимам буклуци и отидох да посрещна изгрева на Камен бряг“, разказва прородолюбителят.
“Сетих се, че пред бивака на Езерец има табела до кофата за бoклук, около която винаги има хартийки и друго, но на която пише „Като си изхвърлиш бoклука извън кофата, не забравяй да изгрухтиш“. Според мен прасетата не оставят пластмасови буклуци след себе си, и табелата трябва да се коригира на „не забравяй да кажеш на глас – аз съм човек“, добавя той.