Побългареният капитализъм ще изяде малкия бизнес

Това скоро ще доведе до огромен проблем, предупреди бившият депутат Емил Василев

Тенденцията да се толерира едрия бизнес е грешка. Дали от глупост и мързел, дали поради неправилни директиви отгоре, администрацията оставя във всеки един сектор да просперират по две-три огромни за мащабите на БГ фирми, пък останалите – кучета ги яли. Това сподели във Фейсбук бившият депутат Емил Василев.

Тоя побългарен държавен капитализъм ще изяде малкия бизнес и това скоро ще доведе до огромен проблем, предупреди той.

„България е страна на куриозите. У нас работници и служители не протестират. Протестират бизнесмените!“, добавя адвокатът-политик.

„Близо 600 евро е вече средната заплата в БГ при практически нулева безработица. Това означава, че при двама работещи едно четиричленно семейство може вече да съществува. До преди няколко години не беше така и под съмнение беше социалният модел“, коментира той.

„Още сме далеч от богатите, но май като общество прескочихме трапа. Средна заплата от 1000 евро вече е постижима цел в рамките следващите 5-6 години. Когато това стане, България ще започне да привлича хора, както от диаспората си, така и специалисти /а не мигранти/ от стоящи на Изток от нас страни. Вероятно 20-30 години след това ще може да се похвалим, че сме настигнали Запада и сме възстановили демографските си показатели 80-те години на миналия век“, сподели в социалната мрежа адвокат Василев.

България няма да се затрие, а мнозина от четящите тези редове ще са живи през 50–те години на 21 век, за да кажат дали съм бил прав, добави той.