Повече от 300 камери ще подпомагат охраната в Слънчев бряг

Безопасното протичане на летния сезон обсъждаха на среща в Бургас министърът на туризма Николина Ангелкова,  министъра на вътрешните работи Валентин Радев, главния комисар Младен Маринов и представители на областните контролни институции и местната власт.

Само в Слънчев бряг са поставени близо 300 камери, които ще подпомагат охраната на курорта. Общо над 1000 полицаи ще бъдат командировани поетапно на морето през лято. Ще има униформени и от Румъния, Чехия и Германия, ще патрулира конна и велополиция.

Тази година няма да има разпилени щендери със стока, заемаща крайбрежната алея на Слънчев бряг, съобщи министър Ангелкова. И допълни, че за контрола ще разчитаме на съдействие от МВР според техните компетенции. Министърът беше категорична, че Министерството на туризма ще следи стриктно за спазването на закона според неговите компетенции. Много засилен ще е контролът на дейността на концесионерите и наемателите на морски плажове и дали изпълняват задълженията си по договор и според законовите изисквания, допълни още тя. И посочи още, че това е начина да се осигури приятна ваканция на гостите и висококачествена туристическа услуга.

Относно обектите на Слънчев бряг – юг министърът коментира, че те са там от години, но и този летен сезон се открива с тази тема. Преместваемите обекти са съгласно одобрената схема, заяви министър Ангелкова. И припомни, че има становище на РДНСК от 2017 г. за конструктивните им параметри. След като има подаден сигнал за нарушения, прокуратурата ще си свърши работата и ние ще изчакваме резултата от проверката й, допълни  тя.

Исканата промяна в специализираната кадастрална карта за Слънчев бряг- юг е техническа процедура, която цели синхронизирането й със специализираните карти на плажовете, обясни още министър Ангелкова. Тя беше категорична, че няма искане за продажба на плажните ивици.