Поезия на съпротивата събира родолюбци на Часовника в събота

За да има в България Съпротива (с главна буква), хората, които искат кошмарът, в който живеем, най-после да свърши, трябва да се обединят, коментира Тома Троев

Поезия на съпротивата събира родолюбци от Бургас на Часовника в събота. Поетичното шоу в първия ден на декември ще започне в 10:00 часа, съобщи Тома Троев. Очаква се той и други поети-бунтари да рецитират свои стихове на площада от сградата на общината.

„Ненапразно „съпротивата“ е с малка буква. Много хора, много българи днес са съпротива на властта и го изразяват по различен начин: едни, като бягат навън, други, като протестират по улици и площади, трети, като псуват „политиците“ в къщи след втората ракия, четвърти, като просто не гласуват, пети като призовават за въоръжена борба, а шести, мъчениците и светците на прехода, се самозапалиха и изгоряха пред очите ни…“, сподели Троев.

„Но за да има в България Съпротива, с главна буква, хората, които искат всичко с кошмара, в който живеем, най-после да свърши, трябва да се обединят. Аз не знам как ще стане обединението на съпротивата. Но знам, че ако поезията днес има някаква кауза, някакъв идеал, то е това. Ако е Поезия, с главна буква“, коментира поетът.